Nyomtatás
2016. március 03., csütörtök 13:51

Ajánló

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

A  Kerekestelepi Kemping a termálfürdő közvetlen szomszédságában található, s 2009 júniusa óta várja a lakókocsival rendelkező és a sátrazás élményét kedvelő vendégeket. Ezen lehetőség mellett  zuhanyzóval, tv-vel ellátott apartmanok és egy 35 fős ifjúsági szálló várja kedves vendégeinket, mely kiváló helyszín osztálykirándulások, találkozók helyszíneként. A kellemes zöld övezetben elhelyezkedő retro kemping, megfelelő környezetet biztosít a pihenni, relaxálni vágyó családok számára, a termálturizmust keresőknek, kedvelőknek, s a természetbarátoknak egyaránt. Az 50 m2-es nagyságú, egymástól sövénnyel elválasztott parcellákon a 16A-es áramcsatlakozó, a klubhelyiségben internet használat, csocsó, tv, étterem, szauna a kempingezők rendelkezésére áll. Célunk egy barátságos, családias hangulatú kemping létrehozása volt. Olyan kis szigetrevágytunk ahol a kisgyermekes családok, diákok és fiatalok, de az idősebb párok is jól érzik magukat, ahol köszönnek egymásnak és beszélgetnek egymással az emberek, ahol barátságok szövődnek, ahol a külföldi vendégekkel beszélgetve rájöhetünk, mennyire hasonlóak vagyunk. Ha úgy érzi elege van a mindennapok problémáiból, vagy csak egyszerűen kikapcsolódásra pihenésre vágyik, akkor üdüljön a "Kerekestelepi Kempingben" családjával vagy barátaival, aktívan vagy lustálkodva, Debrecen kertvárosi részén a Kerekestelepen! 

A régi időkben Kerekes Géza kereskedő tulajdonát képezte ez a terület, aki azt idővel felparcelláztatta, és az egyszerű embereknek építési céllal szétosztatta. Ma ez Debrecennek egy sűrűn lakott kertvárosi része, amit a nagy ipari beruházások megkíméltek, ezért ez ma a város legkedveltebb és leghangulatosabb lakóövezete. Az egyik legfőbb és központi utcája a nevét viszont Kerekes Ferencről kapta, aki a Kollégium egyik legnagyobb professzora és polihisztora volt. Kerekestelepen található a két Debreceni Közfürdő közül az egyik a Kerekestelepi Fürdő, amelynek gyógyhatású termálvizét sokan fogyasztják is! A Kerekestelepi Strandfürdő Debrecenben, a Reptérrel szemben a 47-es főútvonal mellett található, ahol nyugodt, csendes, tiszta levegőjű környezetben, árnyas fák alatt, kellemes körülmények között lehet pihenni és gyógyulni. Különösen ideális kisgyermekes családok kikapcsolódására, pihenésére és idősebbek gyógyulására. A fürdőben két termálmedence és egy fokozatosan mélyülő hideg vizes strandmedence várja az idelátogatókat. Árnyas, ligetes zöldterületén számtalan játszási, sportolási lehetőség kínálkozik. A debreceni V. sz. hőforrás kellemes, lágy, selymes, bőrt tápláló és regeneráló hatású vízében, árnyas fás és napozási lehetőség között választva töltheti el idejét fürdéssel, pihenéssel. A strand mintegy 580 méter mélyről kapja a 43°C alacsony sótartalmú, ám ásványi anyagokban gazdag vizet, melyet a városrész lakói fogyasztanak is. A természeti kincs ásványvízzé minősítése már zajlik, a további cél pedig a gyógyvízzé minősítés. A hőforrás vizének összetétele, gyógyhatása biztosítja a kellemes pihenést, felüdülést, gyógyulást és regenerálást. A szabálytalan alakú medencében egy helyen megtalálható a langyosabb, s melegebb érzetet biztosító tömény gyógyvíz, az átlag 33°C mellett. A kismedence a maga 36°C vizével és a nap melegének hatására még ennél is melegebben áll a vendégek rendelkezésére. A mellette levő hideg vizes medence (20-26°C) még úszásra is csábítja az idelátogatót a reggeli órákban (vízmélység 50-110 cm-ig). A feltörő hőforrás vize fürdőkúra formájában regeneráló hatással van a reumás betegségekre, porckopás, meszesedés javulására. Ízületi merevségekre, izomfájdalmakra pedig enyhülést ad a szenvedő betegeknek. Mozgásszervi műtétek és törési balesetek után megfelelő fürdőzés esetén tornával kombinálva, elősegíti a könnyebb mozgást a gyógyulni vágyó vendégek részére.

Vízösszetétel, medencék:

Alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvíz, fluoridion, jódid és bromid tartalommal. Hideg vizes medence 26-28 C°. Meleg vizes medence 33 C°. Meleg vizes medence 36 C°

Megjelent: 324879 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. március 13., vasárnap 18:58
Super User

Legfrissebbek a szerzőtől: Super User